0577 - 46 23 07
menu

Welke heng is geschikt voor mijn situatie?

28 februari 2017 Tags: duimheng, scharnierheng, sierheng, hengen

Zoekt u een bevestigingsmiddel dat perfect past bij uw schuurdeur, poort of raamluiken? Dan biedt de heng uitkomst! Dit karakteristieke product werkt met een scharnierfunctie en wordt gebruikt voor verschillende functies. Door te kiezen voor een duimheng creëer je een sterke draagconstructie; met een sierheng zorgt u voor een authentieke, landelijke sfeer. We lichten alle types duimhengen voor u uit, zodat u als vanzelf bij uw persoonlijke keuze uitkomt.

Hengen
Een duimheng, scharnierheng en sierheng, alle van het Engelse merk Kirkpatrick.

Duimhengen

Een duimheng bestaat uit twee onderdelen: een korte plaatduim en een langwerpige duimheng. De eerste monteer je op een deur- of raamkozijn, waarna je de tweede er eenvoudig in hangt. De draag-draai constructie die zo ontstaat, is krachtig en kan met gemak het gewicht vaneen poortdeur aan. Voor de grotere constructies is dit een perfecte oplossing!

Scharnierhengen

Bij een scharnierheng zitten duim en heng aan elkaar vast – op dezelfde manier zoals dat het geval is bij een gewoon scharnier. Door deze constructie kan een scharnierheng minder gewicht dragen dan een duimheng. Dit type heng is daarentegen niet gemakkelijk uit de duim te tillen, zoals wel het geval is bij een duimheng.

Sierhengen

Wilt u uw deur verfraaien met een heng, maar hoeft deze geen functie te hebben? Dan komt de sierheng om de hoek! Deze monteert u bijvoorbeeld om eenheid te krijgen op een luik dat aan de andere zijde een duimheng heeft. Ook poortdeuren die met een gewoon scharnier bevestigd zijn, laat je spreken door ze te verfraaien met sierhengen.

Bekijk onze hengen